laatste stuk Main - Reisverslag uit Bamberg, Duitsland van Grada en Hans Meer - WaarBenJij.nu laatste stuk Main - Reisverslag uit Bamberg, Duitsland van Grada en Hans Meer - WaarBenJij.nu

laatste stuk Main

Door: hans en grada

Blijf op de hoogte en volg Grada en Hans

26 Mei 2010 | Duitsland, Bamberg

Beste allemaal, bedankt voor jullie enthousiaste reacties. Ondanks het koele weer,volgens Wil 22 graden, (‘morgens 10 en ‘middags 12) is het genieten van een schitterend landschap wat je in Beieren- Franken land kan verwachten. Met de scheepvaart is het niet zo druk. We liggen bijna altijd samen in een sluis, die vaak open staat na een aanvraag via de marifoon. Regelmatig komen we een nieuw casco van een vrachtschip tegen, die elders ingericht moet worden. Di.18 mei. Lohr. Een dag blijven liggen omdat het hier zo mooi is. Een rondwandeling in het historische centrum gemaakt met veel vakwerkhuizen in alle kleuren en modellen. In de middag 10 km. door de natuur. Bij een boerenerf keek ik om het hoekje naar de binnen plaats, slaat de hond aan……. en een paar minuten later staan we bij de boer , in de keuken , in de woonkamer en in de slaapkamer met een trouwfoto van de gelukkige man, van ongeveer 60 jaar aan de muur. Hij was nu 6 jaar getrouwd en had pas verbouwd zonder het karakter van het oude huis weg te halen. Daar was hij erg trots op en wilde het ons laten zien. Wo. 19 mei. Lohr- Würzburg. Vanaf opstaan tot naar bed gaan heeft het gemiezerd. In Würzburg regenjas aan en naar het centrum toe, dat in de oorlog voor 85% ineen keer is vernietigd en in originele staat weer is herbouwd. Met elkaar naar de chinees geweest. Do. 20 mei. Würzburg-Mainstockheim. In Nederland aangenaam warm, hier nog 12 graden. Op het nieuwsbord van de sportboothafen staat een telefoon nummer om de havenmeester te bellen en er hangt een sleutel voor de gasten om het hek te openen. Als de havenmeester bij de boot komt heeft hij een flesje Franken wijn voor de dames. We varen hier ook volop tussen de druiven ranken. Wil denkt dat hij verkeert water heeft getankt, want de thee is troebel. Hij wil graag een fles gloor. Hans Ria en ik pakken de fiets om naar een 4km. verder gelegen plaatsje te gaan. Komen we “helaas” een biologisch wijnhuis tegen, bellen aan en gaan proeven. Er zijn wel 9 flessen open gemaakt, zonder spuugbakje, wel brood en de man van 77 jaar schonk halve glazen. Hij vertelde zo enthousiast over hun wijngaarden, dat we een uurtje later heel vrolijk buiten stonden. Nu nog naar de super. Hoe heet gloor in het Duits, Ria en ik zoeken naar een gele fles, 3 keer het vak langs, zijn het blauwe flessen !!!!!!!!! Over de schitterende fietspaden, die we langs de hele Main tegen komen, met Hans voorop zijn we netjes aan boord gekomen, op tijd om de wijnboer met de bestelde dozen niet te laten wachten. Wil heeft vanavond voor het eten gezorgd. Vr.21 mei Mainstockheim-Schweinfurt . Veel langer over eenzelfde afstand gedaan, de sluizen zaten een beetje tegen. We varen per dag 4 à 5 uur. Za.22 mei. Schweinfurt. De eerste mooie zonnige dag. We blijven lekker liggen langs een mooie kade aan een parkje. Ria heeft vanmorgen de nagel van haar rechter grote teen eraf gestoten. Brrrrrrrr. Zo. 23 mei.Schweinfurt-Zeil. Wakker worden met een vogelfluit orkest en de zon. Ma. 24 mei Bischberg. Bij m.s.c. Coburg waar we uitzonderlijk gastvrij zijn ontvangen door Karl en Erika. Di. en Wo. Hier gebleven voor een beetje onderhoud. Een bezoek aan Bamberg gebracht. Het water van Wil is weer prima en Ria kan weer aardig uit de voeten met ruime schoenen. DE MAIN: is 381 km, heeft 34 sluizen die allen omhoog gaan. Gemiddeld 5 mtr. Op het Main-Donau kanaal gaan we nog met 11 sluizen omhoog. Daarmee klimmen we over een landschap van ongeveer 405 mtr. boven de zeespiegel. De zeespiegel is 0 , via de Rijn 80 mtr. omhoog naar Mainz. Bij Hilpoltstein op het Main- Donau kanaal zijn we op het hoogste punt. Daarna alleen omlaag. De Zwarte zee is weer 0. De hartelijke groetjes vanaf de prachtige rivier de Main met Wil & Ria, Hans & Grada.

• 26 Mei 2010 - 12:57

Bea En Hans Ooms:

Hoi Ria, Grada, Wil en Hans.
    Leuk jullie verslag te lezen. Mooi, hè? We reizen weer een beetje mee, de herinneringen van 2006 komen weer bij ons boven. Er staat jullie nog een prachtig stuk te wachten. Geniet ervan. Natuurlijk krijgen jullie ook de groeten van Anneke Franx.
    Wil en Ria, het was erg gezellig bij jullie in Giesbeek.

• 26 Mei 2010 - 15:13

Gé En Wil:

Wij waren al bang dat jullie zouden verdrogen.Water niet goed en wijn op,maar het is toch nog goed gekomen.
    Grada wil jij Rob ook op de maillijst zetten
    robbreur@kpnmail.nl

Groetjes

• 26 Mei 2010 - 17:20

Kees Lucia:

Hallo allemaal,
    Ik begrijp dat het allemaal heel leuk en mooi is en dat het goed gaat.Wij hebben net de north sea regatta achter de rug met ongeveer 600 boten in verschillende klassen en dat 4 dagen lang. Fantastisch feest geweest en Kees heeft meegevaren als special guest met Hans de Graaf en zijn bemanning(Maritiem watersport) en zij hebben in hun klasse alles gewonnen met zelfs 19 punten verschil op nummer 2.De wandeling s'avonds naar huis duurde toch iets langer dan de 5 minuten die we er normaal over doen. Oorzaak??? Champagne en bier. Ikzelf ben al die dagen lekker met de boot naar buiten gegaan om te kijken naar de wedstrijden.We hadden echt prima weer.We kijken weer uit naar jullie volgend verslag en behouden vaart!

• 01 Juni 2010 - 09:04

Adasrob:

Aankomst wenen op donderdag 17 juni
    Yessssssssssssssss!!!!!

• 03 Juni 2010 - 08:31

Rita Stieger:

Ik heb jullie nu eindelijk gevonden.Het was echt even zoeken tussen 10 sites van waarbenjijnu. Het ziet er gezellig uit allemaal.Ja, Duitsland is mooi, en Oostenrijk ook....Groetjes Rita

• 05 Juni 2010 - 19:18

Martien:

Beste Hans en Grada,
    Erg leuk om jullie avonturen te volgen. Het lijkt me fantastisch om daar te varen. We hebben de link op de pilotsite geplaatst zodat de leden mee kunnen lezen.
    Groetjes en veel plezier.